torsdag den 7. marts 2013

Påskens stemtheder udsat for Big Band

Sæby Big Band spiller i Bangsbostrand Kirke, Frederikshavn, torsdag den 21. marts 2013 kl. 19.30.

Påskens drama er så intenst og stærkt med så megen smerte og glæde, at den musikform, der bedst kan dække hele følelsesregistret, er BIG BAND musik. Påsken begynder som en tragedie – og slutter påskedag ganske overraskende som en komedie, hvor døden slås ihjel.

Derfor giver Sæby Big Band en Påskekoncert i Bangsbostrand kirke torsdag den 21. marts 2013. Koncerten er i tre dele, der afspejler: 1) Palmesøndagsglæde 2) Langfredags sorg og smerte og 3) Påskedags jublende glæde. Imellem numrene vil der være oplæsning af korte påskedigte af den latinamerikanske digter Ernesto Cardenal, den danske salmedigter Hans Anker Jørgensen og uddrag fra oldkirkelige prædikener. Nogen gange er der ”rock i synagogen”. Men i Bangsbostrand Kirke denne aften kommer det derimod til at swinge til denne helt specielle påskekoncert.

Hil dig, frelser og forsoner. Arrangeret til Sæby Big Band til koncerten den 21. marts.

”Hil dig frelser” udsat for Big Band - med økonomisk støtte fra Folkekirkens Udviklingsfond
Ministeriet for Ligestilling og Kirke støtter i 2013 via deres Udviklingsfond særligt initiativer til fremme af engagement i og oplysning om påskens betydning som højtid og tradition. Bangsbostrand kirke og Sæby Big Band har fra fonden modtaget økonomisk støtte til at få arrangeret påskesalmer for Big Band til denne aftens koncert. Salme 70 i Salmebogen: ”Du kom til vor runde jord” af Sten Kaalø med melodi af Hans Dammeyer, der tidligere var pianist i Big Bandet, er til lejligheden blevet arrangeret for solist og Big Band af Rasmus Holm og Jonas Kristensen, to unge talenter rundet af Sæby Big Band. Og den topprofessionelle big bandarrangør Jesper Riis har arrangeret klassikeren ”Hil dig, Frelser og Forsoner” (Salmebogens nr. 192) for Sæby Big Band og dets solister. Til koncerten bliver der uropførelse af disse to arrangementer.

Fra tidligere koncert med Etta Cameron har orkestret en række numre med spirituelt indhold, der også denne aften vil blive brugt i en ny sammenhæng til at udtrykke påskens stemtheder udsat for big band.

Glæd jer til denne aften i Bangsbostrand Kirke i Frederikshavn. Tidspunktet er torsdag den 21. marts 2013 kl. 19.30 og entré er kr. 50,-.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar