søndag den 1. januar 2012

Karizma støtter Projekt med Helle Hansen til Sæby Jazzfestival

Sæby Big Band gennemfører jazzprojekt med Helle Hansen til Pinse
Karizma Projektet støtter udviklingen af det regionale talentorkester Sæby Big Band

Knapt har juleoplevelsen med Cæcilie Norby bundfældet sig før en Nytårs godbid faldt ned i big bandets turban.

Styregruppen for Karizma Projektet Frederikshavn har lige før jul besluttet at imødekomme big bandets ansøgning om økonomisk støtte til jazzprojekt med sangerinde, komponist og arrangør Helle Hansen.

Talentfabrikken Sæby Big Band har søgt om støtte til projekt med Helle Hansen i forbindelse med JazzClash ved Sæby Jazzfestival.

Sæby Big Band har i gennem lang tid haft succes med talentarbejde og sendt mange unge musikere videre ud på den uddannelsesmæssige og professionelle boldgade. I 2011 lykkedes det i samarbejde med bl.a. Frederikshavn Musikskole at få  4 medlemmer ind på Musikalsk Grundkursus og orkestrets forrige trommeslager Rasmus Wogelius ind på Musikkonservatoriet i Aalborg.

I talentarbejdet og orkestrets udvikling i øvrigt, har det vist sig nyttigt og udviklende med projekter, hvor en professionel musiker, sangere, dirigenter eller andre hentes ind i big bandets arbejde med koncerter.

Helle Hansen leder og synger med Sæby Big Band til foråret
Helle Hansen har vundet sangskriverkonkurrence for 10. gang. Foto: Ard Jongsma

Orkestret har således lavet forhåndsaftale med komponist, sangerinde og big band instruktør Helle Hansen om et forløb til foråret, som skal afsluttes med udvidet instruktion og orkesterprøve torsdag inden pinse og med en koncert fredag aften i JazzClash teltet på Sæby Havn i forbindelse med Jazz og Fisk – Sæby Jazzfestival. Orkestret får lov at arbejde med en rutineret sangerinde. Jazzsangerinde Helle Hansen har nemlig netop vundet The Honorable Mention Award ved USA Songwriting Competition - for 10. år i træk.

Frederikshavn Kommunes projekt Karizma er tværkommunalt samarbejde mellem kulturinstitutioner, kreative erhverv og udøvende musikere i regi af Kulturaftale Nordjylland.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar