fredag den 22. marts 2013

Påskemusik gik rent ind i Bangsbostrand Kirke

Sognepræst Viggo Ernst Thomsen byder velkommen til Påske Big Band Koncert

Torsdag 21. marts 2013 spillede Sæby Big Band påskekoncert i Bangsbostrand Kirke i Frederikshavn. Kirkens organist Claus Bach Nielsen bød velkommen til et godt fyldt kirkerum. Han overlod mikrofonen til sognets præst Viggo Ernst Thomsen som sammen med big bandet, menighedsrådet og organister ved kirken havde arrangeret koncerten.



Anne Sørensen synger Carole King nummeret You´ve Got A Friend

Koncerten skulle afspejle Palmesøndagsglæde, Langfredags sorg og smerte samt Påskedags jublende glæde. Og indimellem big bandets numre læste Viggo Thomsen korte påskedigte af latinamerikanske digter Ernesto Cardenal, tekster af salmedigter Hans Anker Jørgensen og uddrag fra oldkirkelige prædikener



Big Band i flot og lyst kirkerum

Til de 3 afdelinger af koncerten havde orkestret valgt soul, jazz og blues numre som Shower the People, Strange Man, Have a little Faith, Times getting tougher than tough, Whenever God shines his light, You´ve got a Friend, For once in my life samt salmerrne Du kom til vor runde jord og Hil dig frelser og forsoner. 2 sidstnævnte salmer arrangeret til big bandet til denne koncert.

Koncerten blev en stor oplevelse for orkester og forhåbentlig også for publikum. Viggo Ernst Thomsen er en meget interessant mand og levende fortæller. Hans fortællinger om Påskens budskab og orkestrets musik smeltede sammen som en velfungerende helhed og gik rent ind hos publikum, både det yngre og sognets lidt ældre. En nyskabelse i Bangsbostrand Kirke, som er særdeles rummelig overfor såvel høj klasse af klassisk musik samt rytmisk musik. Men big band var dog første gang. Men måske ikke sidste ;-)

Orkestret håber at have givet publikum en god og anderledes oplevelse.

Udover orkestrets gode instrumentale solister, var det sangerne Anne Sørensen, Gregers Mogstad og Maria Hyldtoft der i aften var i front. Og hvor er det fantastisk at Maria er tilbage fra orlov. I tillæg til Annes og Gregers superstemmer er Marias jo et smagsstærkt ekstra krydderi, og kraftigere end nogensinde ! Skønt også at opleve unge Thomas Nielsen på guitar, nye Niels Munk på trompet og tilbagevendte Rasmus Wogelius på trommer.

Tak til Bangsbostrand Kirkes menighedsråd, præster og organister for at få lov til at lave denne koncert. Det var en skøn oplevelse som kun kan ønskes gentaget ved en senere lejlighed.

Glædelig Påske !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar