onsdag den 4. juli 2012

3. sæts Menu til TorveJazz i Skagen

Lørdag den 30. juni besøgte orkestret Kappelborg Torvet i Skagen. En solbeskinnet og herlig sommerdag tog imod regionens store jazzorkester Kappelborg Torvet midt i Skagen Centrum er en perfekt ramme om kulturelle begivenheder af mange slags - både indendørs og udendørs. Og konceptet TorveJazz på Kappelborg Torv har vist sig at være succes med mange andre kunstnere.

Sæby Big Band i høj sol ved TorveJazz ved Kulturhuset Kappelborg Skagen Juni 2012

Vejrmæssigt var det da også en forrygende start for orkestrets 1. sæt. 30 caféborde med hvide duge og blomstervaser var sat op foran den fint placerede scene under stort solsejl. Ideel ramme for orkestret og ideelt vejr for publikum.

Og særdeles godt besøgt var koncertens 1. sæt da også. Flere af gæsterne havde benyttet sig af tilbudet om TorveJazz platten denne sene formiddag og spiste, hyggede sig, slappede af og var i det hele taget i godt selskab med musikken fra Sæby Big Band her på Toppen af Danmark.

Torve Jazz var flot markedsført af Kulturhuset Kappelborg

Orkestret kunne byde på numre som Comes Love, It Would Never Work, Let There be Love, Be Still ny Heart, Chariot, I only Know, Mack The Knife og afslutningsvis Earth, Wind & Fire klassikeren September. Sangerne Anne Sørensen og Asbjørn Mogstad introducerede og orkestret blev taget godt i mod.

Det var som om at alle fremmødte, både musikere og gæster skulle opleve al slags vejr - ny vejrtype til alle 3 sæt. Andet sæt bød på hårde vindstød, så flere borde væltede og gæsterne måtte tage JazzPlatten i hånden og holde på stråhat og andet habengut. Men langt de fleste publikummer var trofaste og holdte ud. Der var også nok at lytte til. 2. sæt bød nemlig på lækkerier som I Try To Be Casual, Beyond the Sea, Cuban Cigars, Super Trouper, Set Them Free og The Chicken.

Meget frisk vind i 2. sæt. Man fornemmer koncentration og noders flugt fra nodestativerne

Efter en let kølig og stormfuld pause lagde orkestret fra land med 3. sæt. Nu i silende regn med nogen vind. Forholdene for orkestret var i orden under sejl. Og selv om antallet af gæster var svundet lidt ind var de tilbageblevne meget trofaste og vedholdene. De krøb i læ tæt ved orkestret og ret underholdende og hyggeligt blev da også at kvittere med I´ve Got You Under My Skin, Snakker Med Mig Selv, Når Hjertet Ser, Have You Met Miss Jones, Big Time, Anyway You Want To....og helt afslutningsvis og efter gode klapsalver...et rigtigt Niels Jørgens Steen arrangement af Helle Hansens It Would Never Work.

Anne Sørensen og Gregers Mogstad synger duet i flere af dagens numre

En helt igennem varieret lørdag i Skagen, som trods de skiftende vejrtyper, fortjener stor ros til arrangørerne fra Kappelborg. Big Bandet var glad for at spille her og ser frem til flere koncerter ved Kappelborg. Den første ved juletid - dog inden døre. Og igen næste år som TorveJazz koncert.

Tak til Kappelborg og det gode og positive publikum ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar