torsdag den 23. august 2012

Soulsanger Mike Andersen til Sæby Big Bands Julekoncert

Det er lykkedes Sæby Big Band at få et samarbejde etableret med soulsanger Mike Andersen. Det skal munde ud i to koncerter med denne danske super soulsanger. Mike Andersen og big bandet skal sammen optræde ved big bandets Jazz By Christmas julekoncert fredag den 30. november i Det Musiske Hus i Frederikshavn samt en give koncert i Kulturhuset Kappelborg i Skagen lørdag den 1. december.

Mike Andersen til Jazz By Christmas med Sæby Big Band 30. november og 1. december

Fra Mike Andersen satte sine første fodspor på den danske blues og soulscene med albummet “My Love For The Blues” i 2002, har han vist en konstant vilje og vision om musikalsk udvikling. Hans kærlighed for specielt soulmusikken har i løbet af årene skinnet mere og mere igennem, og den passion foldede sig flot ud på hans gennembruds-album “Echoes” fra 2010. Albummet modtog 5 hjerter i Politiken og blev stemt ind på en flot 10. plads af P4's lyttere, som et af årets mest betydningsfulde albums, såvel som det blev nomineret til hele 3 DMA priser i 2011.

På sit nye album har 35-årige Mike Andersen arbejdet og indspillet intenst sammen med en næsten helt ny musikalsk besætning, bestående af en række af de musikere fra det Aarhusianske musikmiljø, som han selv har beundret stort gennem årene. Det er derfor med stor glæde for Mike at disse musikere har tilsluttet sig hans band og har bidraget med ny inspiration og en ny sound. Og man kan høre at spilleglæden og vitaliteten er lyslevende på dette 4. fuldlængde album, hvor Mike nu også bevæger sig ind i den “hvide mands” musik med hans coverversion af Beatles sangen “Something”, der bliver udført med stor indlevelse og med stor respekt for den mand der skrev sangen, George Harrison. Mike's musikalske nysgerrighed og lyst til at afsøge nye græsgange har også ført til et langdistance samarbejde med de to Jamaicanske korsangerinder, Nicole “Nikki” Burt og Abbygayedallas, der leverer forrygende kortstemmer til blandt andet den storsvingende soulperle “You Don't Need Me”, såvel som Nicole “Nikki” Burt synger duet med Mike på sangen “Hey Baby”. Yderligere har Mike Andersen for første gang skrevet en politisk inspireret sang “Is It All Gonna Be Okay?”, der blev til i kølvandet på tragedierne i Norge.


Mike Andersen kommer til Sæby Big Band torsdag den 29. november for at prøve koncertrepertoiret igennem. Det kommer til at bestå af gode juleklassikere arrangeret for big band og herudover nogle af Mikes egne sange. Det bliver et rigtigt spændende projekt for orkestret, som ser meget frem til at spille med Mike Andersen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar