lørdag den 17. december 2011

Jul og Big Time med Cæcilie Norby !

Cæcilie Norby spillede julekoncert med Sæby Big Band
Publikum og band nød selskabet med fantastiske Cæcilie Norby. Fotos: Michael Madsen

Jazz By Christmas er Sæby Big Bands traditionsrige julekoncert og blev torsdag for 5. gang spillet i Det Musiske hus i Frederikshavn. Det er også tradition at orkestret inviterer en julegæst. Gæsten var Cæcilie Norby og det blev en uforglemmelig og fantastisk big band oplevelse.

Godt 200 besøgte koncerten med Sæby Big Band og Cæcilie Norby i Det Musiske Hus og fik den meget karakteristiske kvalitetsvare som man som jazznyder rejser et godt stykke for at opleve. En meget veloplagt og karismatisk Cæcilie Norby og et meget glad big band leverede 2 sæt med hovedvægten lagt på jul. Men også Norbys egne ting var på programmet.

Julekoncert med Sæby Big Band og Cæcilie Norby var en stor succes
Cæcilie Norby optrådte med Sæby Big Band ved Jazz By Christmas i Det Musiske Hus

Allerede onsdag ankom Cæcilie Norby til Sæby Big Band for at prøve numrene igennem og få alle musikalske aftaler på plads. For big bandet var det en tryg, fornøjelig og super god oplevelse at arbejde en hel aften med en topklasse kunstner. Cæcilie Norbys nærvær, imødekommenhed og grundige måde at arbejde med bandet på var en absolut fornøjelse. At få lov at arbejde med den absolutte top af dansk jazz på denne facon kan kun styrke orkestret væsentligt.

Orkestrets sangere fik besøg og oplevelse ud over det sædvanlige
I "Baby, it´s cold outside" blev der firtet igennem mellem Norby og Mogstad

Torsdag eftermiddag havde orkestrets sangere og rytmegruppe workshop med Norby hvor der blev arbejdet med sangteknik og rytmiske finesser. Enkelte numre blev gennemarbejdet og forfinet. Workshoppen gav orkestrets sangere og rytmefolk masser af godt input og var en stor oplevelse i sig selv.

Sæby Big Band fik besøg af ikke mindre end 200 gæster til Cæcilie Norby koncert
Et glad og velspillende big band gav publikum en super aften i Det Musiske Hus

Både band og publikum kunne ikke holde smilene tilbage når Cæcilie Norby ekvilibrerede med sin karismatiske scatsong, sin fyldige stemme med den der helt specielle glød, som vi genkender så godt fra alle årene og alle hendes flotte udgivelser. Eksempelvis i hendes egen kærlighedsballade My Man og det bossaprægede Big Time fik hun vist alle de særlige evner til at fortælle en historie gennem smukke melodier. Men også bandets solister fik aftenen igennem vist deres værd, bl.a. saxofonisterne Gitte Holtegaard, Ea Andersen, Birgitte Søndergaard og Henrik Boll, pianist Mikkel Scheffler Kristensen, basist Albert Østergaard, guitarist Lasse Baggenæs, trompetist Jonas Scheffler Kristensen og basunisterne Petra Kristensen, Rasmus Holm og Claus Bilde.

Amalie Thørholm, Anne Sørensen, Gregers Mogstad og Cæcilie Norby med Sæby Big Band
Vokalaften med Sæby Big Band og Cæcilie Norby. Her i Sting nummeret Set Them Free

Ud over de herlige instrumentalnumre og Norbys alene-fortolkninger af egne værker, var det jo den store vokalaften. Orkestrets faste sangere Anne Sørensen og Gregers Mogstad - og i aften forstærket med Amalie Thørholm Andersen - sang flere fede numre, som bl.a. It came upon a midnight clear, This christmas, Have yourself a merry little christmas og Rudolf the rednosed reindeer.

En super og uforglemmelig jazzaften i Frederikshavn, hvor Sæby Big Band satte Cæcilie Norby stævne, blev selvfølgelig afrundet med "White Chrismas" og ønsket om en rigtig Glædelig Big Band Jul !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar