søndag den 4. marts 2012

Klüvers Big Band tager imod Jazz-Praktikant fra Sæby Big Band

Klüvers Big Band tager musiker ind fra Sæby Big Band
Basunist Rasmus Holm fra Sæby er basun-praktikant i Klüvers Big Band

I et samarbejde med Kulturalliance mellem Frederikshavn og Hjørring Kommune, Sæby Big Band og Danmarks internationalt anerkendte Klüvers Big Band fra Århus, er en aftale om praktikmulighed for unge talenterede musikere kommet i stand.

Praktikpladsen tildeles en kvalificeret MGK elev eller andet musikalsk talent fra det danske og i dette tilfælde fra det nordjyske jazzmiljø. Jazz-praktikken tilbydes når pladser er ledige og gives fri fra det store etablerede jazzorkester.

Orkesterpladsen giver masser af indblik i et professionelt orkesters arbejdsform og giver praktikanten jazzoplevelser af at være blandt de hårde piger og drenge i dansk professionelt jazzliv.

Sæby Big Band må i de næste fire uger undvære sin førstebasunist Rasmus Uhrenholt Holm. Under projekt-etiketten Talentlink er Rasmus blevet tildelt en plads i basungruppen i Klüvers Big Band i forbindelse med foreløbig fire skolekoncerter, hvilket er en stor del af Klüvers Big Bands koncertaktivitet.

Digent ved disse koncerter er ikke orkestrets daglige og nye leder saxofonisten Lars Møller. Men derimod Nikolai Bøgelund Pedersen - til daglig orkestets 1. basunist og i øvrigt Rasmus' hovedfagslærer på Musikalsk Grundkursus.

Om få uger er Rasmus atter på plads i sin vante basungruppe i Sæby. Fremtiden byder på muligheder for praktikpladser for flere af Sæby Big Bands unge talenter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar