torsdag den 20. december 2007

Saxofonist Claus Veis på julevisit i Frederikshavn

Det var en rigtig god glad julekoncert Sæby Big Band leverede fredag den 14. december 2007 i Det Musiske Hus i Frederikshavn. 200 tilhørere havde trodset juletravlheden og valgt en gedigen gang jule big band jazz og fornøje sig med.


Det var Sæby Big Band som i fuld besætning med sanger og 3 sangerinder gav sin 3. Julekoncert, denne gang i Frederikshavn. Med sig havde orkestret denne aften den danske saxofonist, komponist og arrangør Claus Veis Sørensen, som i rolig, lun og skarp stil gav smagsprøver på sin kunnen som orkesterleder og ikke mindst som sublim saxofonist.

Claus Veis Sørensen er født 1973 i Hjörring og begyndte sin musikalske karriere med at spille klarinet på Hjørring Musikskole, her gik han senere påMGK, et år på klarinet og et år på saxofon som nu er hans hovedinstrument. 
I 1994 flyttede han til Sverige for at studere på Fridhems Folkhögskola, derefter studerede han i fem år på Malmö Musikhögskola, de sidste to år studerede han komposition og arrangement.

Han har skrevet og arrangeret musik til bl.a. Danmarks Radios Big Band, Tolvan, Monday Night Big Band (Malmö) og strygerorkesteret Musica Vitae.


I 2001 og 2007 vandt han kompositionskonkurrencen ”Jazzverk”, i 2001 med ”Out Of Level”, i 2007 med ”39,9°”.


Hans musik er udgivet på cd, ”Scanian Views” med XL Big Band, ”Live At The Palladium” med Monday Night Big Band, ”Danish Stereo” med DRBB og senest ”A Visit From Joy” med XL Big Band.
Foruden at skrive musik er Claus en sublim saxofonist, som har spillet med bl.a. Ib Glindemans Orkester, Tivolis Big Band og Monday Night Big Band.

Big Bandet havde erhvervet sig 5 arrangementer af Claus Veis Sørensen og herfor uden leverede orkestret den ene jule-ørehænger efter den anden, lige fra Winter Wonderland, Sleigh Ride, This Christmas, Last Christmas, The Christmas Song, Baby its Cold Outside og mange mange flere. Koncertformen uformel og inspireret af DR Big Bands julekoncerter. Traditionen med Jule Big Band vil Sæby Big Band forsøge at holde i hævd og næste år byde på endnu een af slagsen – selvfølgelig med fint besøg derudefra.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar