torsdag den 24. november 2011

DR Radiomusiker arbejder med Sæby Big Band

Komponist, basunist, arrangør og meget mere, DR Radiomusiker Peter Jensen var torsdag taget turen til det nordjyske fra hans ellers vante omgivelser i Danmarks Radios Big Band. Som Sæby Big Band efterhånden nu mange gange har haft for vane, er formålet med besøg udefra at dygtiggøre sig yderligere. Der arbejdes ved de sædvanlige ugentlige prøver ganske benhårdt med orkestrets faste dirigent Frank Sørensen. Men alle i bandet har gavn og glæde af en rusketur, gerne tit. Det bringer nye indfaldsvinkler til musikken og jazzinput fra ypperste proffer fra det store danske jazzland. Peter Jensen dirigerede faktisk bandets allerførste julekoncert tilbage i 2005 og orkestret har løbende haft til kontakt til radiomusikeren, dels fordi flere af orkestrets arrangementer er fra Peters hånd.

Basunist i DR Big Band Peter Jensen atter på besøg i Sæby Big Bands øvelokale
Torsdag havde basungruppen et par timers workshop om eftermiddagen for at gennemgå passager af Peter Jensens kompositioner og arrangementer, som bandet opfører ved julekoncerten på Kappelborg i Skagen den 8. december og til Jazz By Christmas koncerten med Cæcilie Norby den 15. december.
Aftenprøven blev ligeledes varetaget af Peter. Ikke mindre end 7 af julekoncerternes 18 numre er arrangeret af ham og i aften blev der arbejdet intenst med Set Them Free, Sleigh Ride, White Christmas og Santa Claus Is Coming To Town.
Orkestret er et de amatør Big Bands i Danmark der gør rigtig megen brug af vores dygtige danske jazzmusikere - som solister men også som instruktører. Det vil orkestret fra tid til anden fortsætte med. Det styrker orkestret og er af stor værdi for alle musikere.
Torsdag var en fremragende aften for orkestret. Tak til Peter, som med stor erfaring, viden og politiv inspiration skabte absolut spilleglæde !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar